Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa krem sirom i kiselom pavlakom

Keks torta sa krem sirom i kiselom pavlakom

Plamena GeorgievaPlamena Georgieva
Početnik
23845
Keks torta sa krem sirom i kiselom pavlakom
Fotografije: Plamena Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
12
"Još krema, još keksa, pnovo čokolade... To je recept za slatku sreću čokoladnu tortu"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • keks za tortu - 380 g, dve boje
  • banane - 2 komad
  • topljena čokolada
  • sveže mleko - za umakanje
  • za krem
  • kisela pavlaka - 370 g
  • krem sir - 3 x 125 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • izrendani limun
  • kakao - u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci za krem za tortu treba da budu na sobnoj temperaturi.

U posudu stavljamo sastojke za krem i mutimo ih mikserom dok se ne dobije glatka gusta smesa.

Delimo ga na dva dela i u jedan dodajemo 1-2 supene kašike kakaoa u prahu.

Počinjemo da sastavljamo tortu u obliku po želji.

Moj kalup je okrugao i prazna mesa sam popunila izmrvljenim keksom.

Nakon toga stavljamo po malo od oba krema i lepo razmazujemo krem.

Ređamo bananu naseckanu na kolutiće i ravnomerno stavljamo istopljenu čokoladu.

Ponavljamo proceduru ređanja keks torte još dva puta.

Odozgo na keks tortu sa krem sirom i kiselom pavlakom stavljamo krem, posipamo izmrvljenim keksom i sa još tečne čokolade.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: