Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Uvijena torta sa duplim kremom

Uvijena torta sa duplim kremom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3702k233
Uvijena torta sa duplim kremom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
14/10/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Ako želite da dostavite duplo više zadovoljstva svojim gostima, počastite ih komadom ove velelepne torte sa duplim kremom"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 150 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • voda - 3 supene kašike, topla
  • brašno - 150 g
  • prašak za pecivo - 1/2 komada (5 g)
  • za oba krema
  • sveže mleko - 800 ml
  • krem - 1 komad, vanila, bez kuvanja (80 g)
  • krem - 1 komad, čokolada, bez kuvanja (80 g)
  • pavlaka - 300 ml
  • bela čokolada - 1 komad
  • crna čokolada - 1 komad
  • za ukras
  • pavlaka - 150 ml
  • glazura za torte
  • žele od malina
  • maline - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje, vodu i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sipajte smesu u tepsiju (rerne) obloženu papirom za pečenje.

Pecite na 180 stepeni otprilike 150 minuta. Izvadite, ostavite da se ohladi i nasecite na trake. Pripremite kremove prema uputstvu. Umutite pavlaku i podelite je u dva krema.

U svaki krem dodajte čokoladu (istopljenu) - beli u vanilu, crni u smeđu. Uzmite jednu traku, blago je zalijte šećernim sirupom i namažite kremom od vanile.

Uvijte u puža i stavite uspravno na poslužavnik. Nakon toga uzmite drugu traku, prelijte i namažite smeđim kremom. Uvijte oko rolata u sredinu. Tako uradite sa ostalim sastojcima.

Celu tortu premažite pavlakom i zalijte glazurom ostavljajući prazno mesto u sredini. Tamo sipajte glazuru od maline (žele).

Tortu sa pavlakom ukrasite obojenim ružicama od pavlake i malina.

Uvijena torta sa duplim kremom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: