Način pripreme
Spanać operemo. Zagrevamo ulje u šerpi. Dinstamo ga kratko u dve kašike ulja u šerpi na ringli. Vadimo ga u tanjir da se ohladi.
Prosejemo brašno kroz sito. Belo brašno pomešamo sa praškom za pecivo i promešamo.
Dodajemo kukuruzno brašno i dobro promešamo. Jaja mutimo mikserom u gustu smesu. Jaja vadimo prethodno na sobnu temperaturu.
Dodajemo ulje i kiselo mleko i ponovo mutimo mikserom. Dobija se gusta kaša. Dodajemo bejbi spanać. Sečemo prethodno opranu nanu na sitno.
Očistimo i operemo mladi luk. Sečemo i luk i njega dodajemo unutra.
Namrvimo sir i dodajemo ga u kašu. Koristila sam tvrdi sir u salamuri.
Promešamo samo špatulom. U ne veliku posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje, sipamo smesu i zagladimo da bude ravno.
Posipamo pikantnim začinom i pečemo slani kolač u rerni koja je zagrejana na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Kada se ohladi malo sečemo ga na parčiće. Nek vam je slatko!
Kolač sa mladim lukom i bejbi spanaćem je gotov.