Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Piletina sa mladim lukom i spanaćem

Piletina sa mladim lukom i spanaćem

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272375598
Piletina sa mladim lukom i spanaćem
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Ukusno jelo od piletine, mladog luka i spanaća - melem za dušu"

Potrebni sastojci

  • batak sa karabatakom - 3 kom.
  • luk - 1 glavica
  • mladi luk - 2 veze
  • praziluk - 1 struk
  • spanać - 500 g, očišćen
  • sremuš - 2 veze
  • brašno - 1 kašika
  • mesna kocka - 1 kom.
  • morska so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso bez kože i kostiju iseći na kocke.

Luk iseći na rebarca, a mladi luk i praziluk na komade dužine 2-3 cm.

Piletinu uvaljanu u brašno pržiti na zagrejanoj masnoći da porumeni i preručiti.

U istoj posudi propržiti luk, dodati praziluk i mladi luk a par minuta kasnije i sremuš. Vratiti meso, dodati kocku, malo vode i deglazirati ostatke sa dna posude.

Dinstati 15-20 minuta uz povremeno dolivanje vode.

Umešati opran spanać, sačekati da svene, i doliti toliko vode da jelo ne bude ni jako gusto ni suviše retko.

Doterati ukus i kuvati još 5 minuta na umerenoj vatri.

Poslužiti uz kiselo mleko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: