Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Gratin»Gratin od krompira sa spanaćem i mladim lukom

Gratin od krompira sa spanaćem i mladim lukom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411792k147
Gratin od krompira sa spanaćem i mladim lukom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
21/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Kada se u tanjire servira ovaj gratin od krompira, bukvalno nakon 5 minuta oni su već prazni i spremni za novu porciju njega"

Potrebni sastojci

  • mladi luk - 1 vezica
  • so
  • sveže mleko - 500 ml
  • spanać - 300 g
  • krompir - 1 kg
  • kačkavalj - za posipanje
  • jaja - 2 komada
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • ulje - 3 supene kašike
  • kravlji maslac - 50 g
  • brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte krompir u slanoj vodi. Ostavite da se ohladi i isecite na kriškice nakon što ih ogulite.

Očistite, iseckajte i dinstajte mladi luk na nasti. U njega dodajte iseckani spanać. Posolite i izmešajte.

Sipajte maslac u šerpicu i propržite 2 supene kašike brašna. Kada dobije zlatastu bodju, sipajte sveže mleko. Posolite i mešajte dok se ne zgusti sos za ukusni gratin.

Posolite i dodajte muskatni oraščić. Skinite sa ringle i dodajte umućena jaja u njega. Izmešajte.

Poređajte krompir u tepsiju, posle na njih spanać, ponovo krompir i ponovo spanać. Završite krompirom. Zalijte sosom i pecite gratin sa spanaćem 50 minuta na 190 stepeni.

Malo pre nego što bude gotov, pospite kačkavaljem i vratite gratin od krompira sa spanaćem i mladim lukom u rernu dok se ne zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: