Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Kobasice»Kobasice sa pasuljem i koblerima od parmezana

Kobasice sa pasuljem i koblerima od parmezana

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k142
Kobasice sa pasuljem i koblerima od parmezana
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
01/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Možda ste mnogo puta jeli pasulj sa kobasicom, ali ovaj recept teško da ste probali!"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • kobasicev - 500 g, teleće
  • luk - 1 velika glavica, sitno naseckana
  • šargarepe - 1 komad, srednje veličine, sitno naseckana
  • beli luk - 1 čen, sitno naseckan
  • majčina dušica - 2 - 3 grančice, sveža
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • paradajz - 800 g, oguljen i naseckan na kockice
  • pasulj - 400 g, iz konzerve, oceđen
  • smeđi šećer - 1/2 supene kašike
  • vočester sos - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • za koblere
  • brašno - 250 g, belo plus još za posipanje
  • suvi kvasac - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • maslac - 50 g, kravlji
  • sveže mleko - 125 ml
  • jaja - 1 komad, umućen
  • parmezan - 50 g
  • origano - 1 kašičica, suvi
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte brašno sa prstohvatom soli. Naseckajte maslac na male kockice i pomešajte ga sa brašnom. Prstima izgnječite maslac sa brašnom dok se ne pretvori u sitne mrve.

Dodajte polovinu umućenog jjeta i blago zagrejano mleko. Dodajte parmezan i origano. Umesite testo, ako je mnogo lepljivo dodajte malo brašna. Nemojte mesiti testo, prosto ga oblikujte u loptu i stavite ga u frižider dok ne pripremite ostale stvari iz recepta.

Zagrejte maslinovo ulje u velikom, dubokom tiganju na umerenoj temperaturi. Propržite na nekoliko minuta kobasice dok ne postanu smeđkaste. Izvadite iz tiganja.

Dodajte sitno naseckani luk i šargarepz i pržite dok ne omekša otprilike 10 minuta. Dodajte sitno naseckan čen belog luka i kuvajte još otprilike minutu. Dodajte alevu papriku i paradajz pire. Dobro izmešajte i kuvajte otprilike minutu.

Dodajte Vočestar sos, šećer, paradajz, oceđen pasulj i majčinu dušicu. Začinite solju. Kuvajte još otprilike 5 minuta. Stavite kobasice u tepsiju i zalijte paradajzom i pasuljem. Uključite rernu da se zagreva na 190 stepeni i stavite tepsiju.

U međuvremenu izvadite testo iz frižider i podelite ga na 6 jednakih komada. Rukama oblikujte svaki komad fitilja, dugačak otprilike 30 cm. Uvijte svaki fitilj u okruglog pljosnatog puža.

Pužiće namažite ostalim jajetom, pospite s malo parmezana i poređajte kolabere na jelo u tepsiju.

Pecite jelo otprilike 30 minuta.

Kobasice sa pasuljem i koblerima sa parmezanom su veoma ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: