Način pripreme
Pomešajte brašno sa prstohvatom soli. Naseckajte maslac na male kockice i pomešajte ga sa brašnom. Prstima izgnječite maslac sa brašnom dok se ne pretvori u sitne mrve.
Dodajte polovinu umućenog jjeta i blago zagrejano mleko. Dodajte parmezan i origano. Umesite testo, ako je mnogo lepljivo dodajte malo brašna. Nemojte mesiti testo, prosto ga oblikujte u loptu i stavite ga u frižider dok ne pripremite ostale stvari iz recepta.
Zagrejte maslinovo ulje u velikom, dubokom tiganju na umerenoj temperaturi. Propržite na nekoliko minuta kobasice dok ne postanu smeđkaste. Izvadite iz tiganja.
Dodajte sitno naseckani luk i šargarepz i pržite dok ne omekša otprilike 10 minuta. Dodajte sitno naseckan čen belog luka i kuvajte još otprilike minutu. Dodajte alevu papriku i paradajz pire. Dobro izmešajte i kuvajte otprilike minutu.
Dodajte Vočestar sos, šećer, paradajz, oceđen pasulj i majčinu dušicu. Začinite solju. Kuvajte još otprilike 5 minuta. Stavite kobasice u tepsiju i zalijte paradajzom i pasuljem. Uključite rernu da se zagreva na 190 stepeni i stavite tepsiju.
U međuvremenu izvadite testo iz frižider i podelite ga na 6 jednakih komada. Rukama oblikujte svaki komad fitilja, dugačak otprilike 30 cm. Uvijte svaki fitilj u okruglog pljosnatog puža.
Pužiće namažite ostalim jajetom, pospite s malo parmezana i poređajte kolabere na jelo u tepsiju.
Pecite jelo otprilike 30 minuta.
Kobasice sa pasuljem i koblerima sa parmezanom su veoma ukusne.