Način pripreme
Za pripremanje keto miš maša sa pečenim lukom i dresingom najpre se očiste i operu paprike.
Seku se na tanke ivice. Stavljaju se u zagrejano ulje i proprže se dok ne postane zlatkasto. Paradajz se oguli i krupno se secka.
Kada su paprike propržene, dodaje se paradajz. Prženje se nastavlja dok ne ispari voda iz paradajza.
Sir se sitno izmrvi i dodaje se nakon što je paradajz propržen. Meša se nekoliko puta i dodaju se jaja sa belancima.
Miš maš se kuva uz periodično mešanje dok se jaja ne isprže.
Luk se očiti, operei secka na debele krugove. Premazuje se sa obe strane uljem i peče se na prethodno zagrejanom roštilju.
Prelazi se na pripremanje dresinga.
Peršun se opere i sitno nasecka. Dodaje se sitno naseckan beli luk / samo beli deo/ i posoli se. Veoma dobro se meša.
Miš maš se servira tako što se odozgo stavlja pečeni luk i dresing.