Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorbast pasulj»Omiljena čorba od pasulja

Omiljena čorba od pasulja

GabrielaGabriela
Inovator
7322534
Omiljena čorba od pasulja4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
230 min.
Ukupno
250 min.
Porcije
6
"Pred tradicijom svi ćutimo, posebno kada je reč o čorbi od pasulja uz koju smo odrasli"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • šaragrepe - 2 komada
  • luk - 1 velika glavica, ili dve male
  • paradajz pire - 150 ml
  • pasta od paprika - 1 supena kašika
  • sušene paprike - 2 - 3 komada
  • ulje
  • brašno - 1 supena kašika
  • med - 1 kašičica
  • divlja nana
  • aleva paprika
  • crni biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite prethodno potopljeni pasulj sa otprilike 2 litre vode na ringlu.

Ostavite ga tako da se kuva otprilike 15-20 minuta. Nakon što ocedite pasulj, stavite otprilike 3 litre vode i vratite na ringlu.

Ostavite ga da vri otprilike sat i po vremena dok ne bude gotov. Nakon čega ocedite i ostavite sa strane.

Naravno, mnogo ljudi više voli skuvan i konzerviran pasulj, kupljen u prodavnici. Ja smatrad da je najbolje sami da ga skuvamo.

U drugoj šerpi propržimo luk i šargarepe na nekoliko minuta, nakon toga dodajemo 2 kašičice aleve paprike, dobro izmešamo i dodajemo pastu od paprika.

Kuvamo minutu i dodajemo paradajz pire, takođe i otprilike 200 ml vode, sušene paprike, kašičicu meda i kuvamo otprilike 15-20 minuta. Dodajemo skuvani pasulj i začinjavamo divljom nanom, crnim biberom i solju.

Kuvamo još otprilike 10 minuta.

U tiganju zagrevamo ulje, propržimo brašno dok se ne dobije zlatkasta boja. Dodajemo kutlaču, dve bujona iz pasulja.

Sipamo zapršku u šerpu mešajući. Kuvamo još malo i skidamo sa ringle.

Možete poslužiti sa sitno naseckanim peršunom. Sa ili bez peršuna, čorba od pasulja je uvek dobrodošla za trpezu!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: