Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Moje ukusne punjene tikvice

Moje ukusne punjene tikvice

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1701663681
Moje ukusne punjene tikvice
Fotografije: Korisnik#308162
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Klasika, koju uvek volimo da vidimo na trpezi."

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1, 5 kg
  • mleveno meso - 500 g
  • pirinač - 200 g
  • luk - 1/2 glavice
  • šargarepa - 2 - 3 kom.
  • celer (koren) - 80 g
  • brašno - 1 k.k.
  • kečap - 50 g
  • paradajz sok - 300 ml
  • krompir - 1 kom.
  • univerzalni začin - 1 s.k.
  • biber - po potrebi
  • ulje za fil - 5 s.k.
  • ulje za zapršku - 3 s.k.
  • aleva paprika - 1 k.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu i oljušte, iseku na komade iste visine i kašičicom se izvadi sredina. Sredina iz tikvice se narenda ili sitno nasecka.

Luk, celer i šargarepa se iseku na sitne kocke pa se isprže na ulju.

Dodaje se mleveno meso i univerzalni začin, pa i prži oko 10-15 minuta uz mešanje.

Dodaje se pirinač, još malo prži mešajući, i potom dodaje rendana tikvica.

Na kraju se dodaje kašika brašna, promeša i sklanja sa šporeta.

Krompir se iseče na tanke kolutove i na sredini svakog izbušiti viljuškom nekoliko rupica.

Tikvice puniti nadevom i zatvarati kolutom krompira.

Sok od paradajza pomešati sa vodom i sa malo kečapa, i preliti preko tikvica. Potrebno je da tečnosti bude malo manje od visine tikvica.

Poklopiti ili prekriti aluminijumskom folijom i staviti u rernu.

Posle pola sata otklopiti i preliti punjene tikvice zaprškom.

Na zagrejanom ulju isprži brašno i dodati alevu papriku pa odmah preliti preko tikvica.

Vratiti u rernu da se zapeku još 10 minuta, i moje ukusne punjene tikvice su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: