Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Punjene tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem po receptu moje bake

Punjene tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem po receptu moje bake

Retseptite na IvetoRetseptite na Iveto
Početnik
91285
Punjene tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem po receptu moje bake
Fotografije: Retseptite na Iveto
1 / 4
12/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Bakine punjene tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem - porodični recept koji voli nekoliko generacija."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • pirinač - 150 g
  • mleveno meso - 250 g mešavina
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • luk - jedna glavica
  • so - po ukusu
  • biber
  • ulje
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operite, isecite na četvrtine i kašikom izdubite unutrašnjost.

Čamci od tikvica se posole.

Za nadev:

U tiganju sa masnoćom se dinstaju lagano posoljena rendana šargarepa i seckani luk, u koji se naknadno dodaje mleveno meso.

Nakon što se mleveno meso malo proprži, dodajte sitno iseckanu unutrašnjost tikvica i ostavite 5 minuta na šporetu.

Začinite solju, biberom i kimom po želji.

Zatim dodajte pirinač i 300 ml zagrejane vode.

Nakon što voda ispari, smesa se skida sa vatre i njome se pune tikvice.

Tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem pecite najmanje 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Pogodno je jesti ovo jelo sa gustim taratorom ili samo sa kiselim mlekom. Možete napraviti i sos od belog luka za tikvice sa mlevenim mesom i pirinčem po bakinom receptu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: