Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kavarma»Najukusnija svinjska kavarma

Najukusnija svinjska kavarma

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Najukusnija svinjska kavarma
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Probajte i uverićete se - ovo je zaista najukusnija svinjska kavarma"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g, od vrata
  • luk - 2 glavice
  • šrgarepe - 2 komada
  • paprike - 2 komada, crvene
  • beli luk - 2 čena
  • crveno vino - 1 šolja
  • lovorov list - 1 komad
  • paradajz - 1 šolja, pasiran
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • ulje - 1/2 šolje
  • crni biber - po ukusu
  • origano - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski vrat naseckajte na zalogaje ili ivice, operite i posušite.

U tiganju zagrejte ulje i propržite meso dok se ne dobije zlatkasta boja.

Za to vreme naseckajte očišćeno i oprano povrće (luk, šargarepe, beli luk, paprike) na ivice.

Kada meso dobije zlatnu boju, dodajte naseckano povrće i propržite periodično mešajući da ne bi zagorelo.

Kada povrće omekša, dodajte pasirani paradajz, paradajz pire, crveno vino i lovorov list, dobro izmešajte.

Ostavite kavarmu da se kuva na tihoj vatri dok meso ne bude gotovo.

Na kraju kuvanja pospite crnim biberom i solju po ukusu.

Najukusnija svinjska kavarma je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: