Svinjska kavarma u korama za pitu

25/10/2017
"Predstavljamo vam ovaj klasičan i veoma originalan seoski recept za svinjsku kavarmu sa belim vinom, pečurkama, paprikama i aromatičnim začinima"
Priprema50 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno130 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano252
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju tiganju ugrejte masnoću. Meso isecite na male kockice i stavite u ugrejanu mast, pospite soja sosom i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte luk, isečen na kriške, šargarepu - na kockice ili kružiće i pečurke. Kad omekša, dodajte isečene i pečene paprike i paradajz pire.

Sipajte vino, pospite začinima i ostavite da se krčka 10-15 minuta ili dok vino ne ispari, da ostane na masti.

Počnite sa sosom - umutite jaje sa 50 ml mleka dok se ne dobije homogena smesa.

U tiganj stavite ulje da se ugreje, sipajte brašno i mešajte dok se ne zaprži. Dosipaje po malo od svežeg mleka i mešajte - da se dobije glatka smesa bez grudvica.

Sipajte i jaje uz neprestano mešanje. Ostavite 2-3 minuta da se krčka. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Posolite i pospite biberom.

Uzmite jednu posudu pokrijte je sa dve kore za pitu, pažljvo oblikujte gnezdo i punite hladnom kavarmom, savijte sve krajeve i oblikujte snop. Okrenite na dlan i stavite u naamzan pleh.

Prelijte snopove bešamel sosom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta. Izvadite i pospie rendanim kačkavaljem, pecite dok ne dobije zlatnu boju.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar