Način pripreme
U dubokom tiganju tiganju ugrejte masnoću. Meso isecite na male kockice i stavite u ugrejanu mast, pospite soja sosom i pržite dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte luk, isečen na kriške, šargarepu - na kockice ili kružiće i pečurke. Kad omekša, dodajte isečene i pečene paprike i paradajz pire.
Sipajte vino, pospite začinima i ostavite da se krčka 10-15 minuta ili dok vino ne ispari, da ostane na masti.
Počnite sa sosom - umutite jaje sa 50 ml mleka dok se ne dobije homogena smesa.
U tiganj stavite ulje da se ugreje, sipajte brašno i mešajte dok se ne zaprži. Dosipaje po malo od svežeg mleka i mešajte - da se dobije glatka smesa bez grudvica.
Sipajte i jaje uz neprestano mešanje. Ostavite 2-3 minuta da se krčka. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Posolite i pospite biberom.
Uzmite jednu posudu pokrijte je sa dve kore za pitu, pažljvo oblikujte gnezdo i punite hladnom kavarmom, savijte sve krajeve i oblikujte snop. Okrenite na dlan i stavite u naamzan pleh.
Prelijte snopove bešamel sosom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta. Izvadite i pospie rendanim kačkavaljem, pecite dok ne dobije zlatnu boju.
Prijatno!