Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kanelone u rerni sa dve vrste sosa

Kanelone u rerni sa dve vrste sosa

MariaMaria
Početnik
157108
Kanelone u rerni sa dve vrste sosa
Fotografije: Maria
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
6
"Ručak je gotov i posebno sočan sa ovim kanelonama u rerni sa dve vrste sosa. Jedite i radujte se životu"

Potrebni sastojci

  • kaneloni - 1 pakovanje
  • mleveno meso - 500 g
  • paradajz - konzerva, mala, na kocke
  • luk - 2 komada
  • bosiljak
  • biber
  • so
  • brašno - 3 kašike
  • ulje
  • sveže mleko - 500 g
  • šećer - 1 kašičica
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk sam isekla na sitno i izdinstala na slaboj vatri, dodala so, začine i mleveno meso, na kraju sa dodala i paradajz i šećer.

Odvojeno sam zagrejala ulje i dodala brašno. Nakon što je počelo da se odvaja od dna, rastvorila sam svežim mlekom i začinila solju i biberom.

Polovinu sosa za pastu sam sipala u posudu za pečenje i preko njega poređala kanelone, koje sam napunila smesom sa mlevenim mesom.

Pokrila sam preostalim sosom i sa malo vode, tek toliko da prekrije kanelone. Pokrila sam folijom i kuvala u rerni oko 40 minuta na 200 stepeni.

Nakon toga sam sklonila foliju, posula kačkavaljem i vratila kanelone u rerni sa dve vrste sosa na pet minuta u rernu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: