Način pripreme
Ovi divni pužići se mogu napraviti od ostataka krompir pirea, ali i od skuvanog krompira.
U slucaju da nemate već pripremljen krompir pire, potrebno je skuvati krompir, i uz dodatak kašike mleka i malo maslaca ga izgnječiti dobro, da ne ostanu komadići.
Pire se pomeša sa jajetom, uljem i mlakim mlekom.
Dodaju se šećer i so, a potom i brašno u koje je umešan suvi kvasac i umesi mekano testo.
Testo odmara oko 30-45 minuta dok se ne udvostruči.
Potom se deli na pola i svaka polovina se razvuče u pravougaonik.
Testo se premaže sirom koji je prethodno izgnječen viljuškom i pomešan sa pavlakom. Napravi se rolat i seku se komadi širine od oko 2 cm.
Pužići se stavljaju na pleh sečenom stranom na dole i posipaju susamom.
Peku se u zagrejanoj rerni dok ne porumene.
Prijatno uz pužiće od krompirovog testa!