Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Janija od luka sa krilcima

Janija od luka sa krilcima

Janija od luka sa krilcima
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Veoma ukusna janija od luka sa krilcima, samo probajte ovo čudo, koje možete da napravite sa malo krilaca, lukom i malo paradajza"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 500 g
  • ulje - 5 kašika
  • luk - 3 velike glavica
  • paprika - 1 komad
  • so
  • biber
  • čubar
  • peršun
  • voda - 700 ml
  • aleva paprika - 1 kašika, ravna
  • paradajz - 3 kašike, konzerva
  • kukuruzno brašno - 1 kašika
  • voda - 50 ml, za brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćena, oprana krilca se iseku na dva dela, a oštri deo se baca.

Kuvaju se 15 minuta i izvade iz vode, koja se takođe baca.

Isecite luk na krupno kao polumesec, a papriku isecite na lente.

U tiganju zagrejte ulje, izdinstajte luk i papriku posute sa malo soli, da omekšaju.

Dodajte oceđena krilca, paradajz, alevu papriku i promešajte dobro.

Sipajte vodu, teko toliko da blago prekrije sastojke u našoj ukusnoj janiji od luka, i začinite začinima.

Na tihoj vatri pod poklopcem kuvajte pileću janiju dok ne bude gotova. Kukuruzno brašno razmutite u 50 ml vode, sipajte u tiganj i promešajte.

Ostavite da vri tiho još 5 minuta i gotovo.

Veoma ukusna janija od luka sa krilcima, samo probajte!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: