Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa karfiolom i slaninom

Zapečeno jelo sa karfiolom i slaninom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Zapečeno jelo sa karfiolom i slaninom
Fotografije: Albena Asenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Uživajte u ovom zlatnom jesenjem jelu - zapečenom jelu od karfiola sa slaninom!"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica
  • slanina - 100 g
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • sveže mleko - 1 šolja
  • brašno - 2 kašike
  • gauda sir - 1/2 šolje, rendan
  • mocarela - 1/2 šolje, rendana
  • so
  • vlasac - 2 kašike, sitno naseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol isecite na cvetove i stavite u veliku šerpu vrele vode. Blanširajte pet minuta, a zatim ocedite i ostavite na stranu.

Pržite slaninu u velikom, dubokom tiganju na srednjoj vatri. Kada je gotova, izvadite je šupljikavom kašikom, čuvajući masnoću od nje.

U tiganj sa masnoćom dodajte maslinovo ulje, sitno seckani crni i beli luk. Dinstajte pet minuta ili dok luk ne omekša. U međuvremenu, umutite mleko i brašno zajedno u posudi.

Sipajte u šerpu i ostavite mleko da ključa na laganoj vatri.

Zatim dodajte gaudu, mocarelu i so po ukusu. Sve promešajte dok sos od sira ne postane gladak.

Blanširani karfiol stavite u pleh i prelijte pripremljenim sosom. Po vrhu pospite prženu slaninu.

Zapečeno jelo sa karfiolom stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta.

Kada je zapečeno jelo od karfiola gotovo, pospite ga seckanim vlascem.

Uživajte u ovom zlatnom jesenjem jelu - zapečenom jelu od karfiola sa slaninom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: