Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Prelivene voćne pitice sa ratlukom

Prelivene voćne pitice sa ratlukom

Prelivene voćne pitice sa ratlukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
7
"Držite prijatelje blizu, a ove prelivene voćne pitice sa ratlukom još bliže"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 7 komada
  • šljive - 10 - 12 komada
  • maslac - 125 g
  • ratluk - 1 kutija
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite šljive od koštica i isecite ih na male parčiće. Isecite i ratluk. Istopite maslac.

Namažite svaku koru maslacem, poređajte u jedan kraj parčiće šljiva i parčiće ratluka (po celoj dužini) i uvijte u rolat.

Svaki rolat oformite u ružicu i poređajte u posudu za pečenje sa nelepljivim dnom i namazanu maslacem.

Pecite u zagrejanoj rerni dok ne dobije braon prelanulost.

Ohladite. Skuvajte sirup od šećera i vode. Prelijte pitice i ostavite da upiju sirup nekoliko sati. Pre serviranja pospite šećerom u prahu.

Prelivene voćne pitice sa ratlukom su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: