Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Posne pitice sa jabukama, ratlukom i lešnicima

Posne pitice sa jabukama, ratlukom i lešnicima

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7912485k
Posne pitice sa jabukama, ratlukom i lešnicima
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ako postiti ili ste vegan, ove ukusne pitice sa aromatičnim voćnim punjenjem su tačno za vas"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 250 g (fine)
  • jabuke - 2 komada
  • smeđi šećer - 6 supenih kašika
  • ratluk - 1 pakovanje
  • lešnici - 100 g (mleveni)
  • keks - 5 komada (običan)
  • cimet - 1/2 kašičice
  • ulje - 60 ml
  • limunov sok - 2 - 3 supene kašike (sveže ceđen)
* merne jedinice

Način pripreme

Zapecite lešnike u suvom tiganju na nekoliko minuta. Ostavite da se ohlade i posle sameljite u blenderu.

Sameljite i obične keksiće u fine mrve.

Izrendajte jabuke na krupno rende. U njih dodajte limunov sok i promešajte. Tako neće pocrneti. Dodajte 5 supenih kašika šećera, lešnike, keksiće i cimet. Sve promešajte.

Isecite ratluk na polovinice.

Kore za pitu isecite na četiri trake iz pravca široke strane. Uzmite dve od njih, premažite uljem. Stavite 1 supenu kašiku punjenja i polovinu ratluka.

Preklopite kraj kako bi se oblikovao trougao, i nastavite da preklapate do kraja.

Pitice poređajte u tepsiju, obloženu papirom za pečenje. Premažite ih uljem i pospite s malo smeđeg šećera.

Slatke pitice pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-20 minuta dok ne postanu zlatkaste.

Ukusne i hrskave pitice sa jabukama i ratlukom.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: