Bonapeti.rs»Saveti»Kako se topi maslac?

Kako se topi maslac?

Nina IvanovaNina Ivanova
Šef kuhinje
47239
Kako se topi maslac?

Kvalitetan maslac je veoma tvrd, kada se čuva u frižideru. Ipak, ponekad moramo da ga odmah iskoristimo i nemamo vremena da sačekamo da se otpusti na sobnoj temperaturi, što je najbolja varijanta za topljenje maslaca.

Zbog toga ćemo vam predložiti nekoliko drugačijih metoda za topljenje maslaca.

Maslac možete da rastopite, tako što ga stavite u metalnu posudu direktno na vruću ringlu. Mešajte ga drvenom kašikom i pratite njegovo stanje neprekidno. Kada se maslac istopi, skinite ga odmah sa vatre, kako ga ne bi prepržili.

Drugi način za topljenje maslaca je u mikrotalasnoj pećnici. Stavite maslac u odgovarajuću posudu i zagrejte ga na 30 sekundi do 1 minute na maksimalnoj snazi od 900 W u zavisnsti od količine maslaca. Pratite stanje maslaca stalno.

Treći način je da maslac istopite na pari. Kuvari savetuju da koristite upravo ovaj, treći način. Na ovaj način će maslac sačuvati svoje kvalitete, ali ipak ovaj način traži malo više vremena i strpljenja sa vaše strane.

Ako želite da maslac istopite na pari, prvo maslac stavite u vatrostalnu posudu. Posuda mora da bude suva i čista. Ostavite posudu na stranu.

Uzmite šerpu i u nju sipajte vode, visine 2 prsta, stavite je na vatru i sačekajte da voda počne da vri. Nakon toga stavite posudu sa maslacem u šerpu. Vatrostalna posuda treba da svojim dnom dodiruje vodu u šerpi, ali ne treba da dodiruje dno šerpe.

Nakon minuta ili malo više vremena, videćete da maslac počinje da se topi. Sačekajte dok se potpuno ne istopi i sklonite sve sa vatre. Na ovaj način ćete dobiti istopljeni maslac, koji je sačuvao sve svoje kvalitete. Sa njim možete da spremite neodoljiv čizkejk od borovnice, pitu od jabuke ili galet.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji