Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Faširane šnicle»Ćureća šnicla na turski način

Ćureća šnicla na turski način

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
488952k
Ćureća šnicla na turski način
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Ćureće šnicle na turski način sa svežom salatom. Ako umešate i jedan mlečni sos... nećete imati cenu"

Potrebni sastojci

  • ćureća šnicla - 6 komada
  • baharat - 1 supena kašika, začin
  • belo vino - 200 ml
  • so - 1/2 kašičice
  • ulje - 150 ml
  • prezle - 200 g
  • brašno - 200 g
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Ćureće šnicle se veoma dobro operu i stavljaju se u duboku posudu.

U posebnu malu posudu se stavlja začin Bagarat, vino i so.

Veoma dobro se meša dok se ne dobije homogena smesa.

Smesom se zalivaju šnicle tako što se veoma dobro zalivaju sa svih strana.

Posuda sa šniclama se uvija folijom za sveže čuvanje i ostavljaju se na 3 sata u frižideru.

Kada se izvade iz frižidera, sipa se tečnost koja je ostala.

Jaja se mute u penu i sipaju se u plitki ravan tanjir i tepsiju.

Svaka šnicla se uvalja u brašno, zatim se umače u jaje i na kraju se uvalja u prezle.

Ukusne ćureće šnicle se prže u prethodno zagrejanom ulju tako što se okreću po tri puta sa svake strane da ne bi pregorele i da se ispeku veoma dobro iznutra.

Kada se izvade iz tiganja, ostavljaju se na papirom ubrusu kako bi se ocedila masnoća.

Ćureće šnicle na turski način se serviraju sa svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: