Način pripreme
Ćureće šnicle se veoma dobro operu i stavljaju se u duboku posudu.
U posebnu malu posudu se stavlja začin Bagarat, vino i so.
Veoma dobro se meša dok se ne dobije homogena smesa.
Smesom se zalivaju šnicle tako što se veoma dobro zalivaju sa svih strana.
Posuda sa šniclama se uvija folijom za sveže čuvanje i ostavljaju se na 3 sata u frižideru.
Kada se izvade iz frižidera, sipa se tečnost koja je ostala.
Jaja se mute u penu i sipaju se u plitki ravan tanjir i tepsiju.
Svaka šnicla se uvalja u brašno, zatim se umače u jaje i na kraju se uvalja u prezle.
Ukusne ćureće šnicle se prže u prethodno zagrejanom ulju tako što se okreću po tri puta sa svake strane da ne bi pregorele i da se ispeku veoma dobro iznutra.
Kada se izvade iz tiganja, ostavljaju se na papirom ubrusu kako bi se ocedila masnoća.
Ćureće šnicle na turski način se serviraju sa svežom salatom.