Način pripreme
U posudi pomešajte prosejano brašno i prašak za pecivo, dobro izmešajte.
U blender stavite opran i posušen spanać, sameljite ga.
Mikserom umutite jaja sa šećero da se dobije vazdušast krem. Dodajte ulje, sveže mleko i esenciju vanile, mešajte da se dobije homogena smesa. Dodajte brašno i spanać, izmešajte špatulčom da se dobije homogena glatka smesa.
Podelite testo na dva jednaka dela i ispecite dve kore u kalupu za torte prečnika 20 cm, obloženog papirom za pečenje, dok čačkalica ne bude suva.
Ostavite kore da se ohlade i pomoću nazubljenog noža i konca podelite na dva dela horizontalno (ukupno 4 kore).
Za krem u velikoj posudi pomešajte pavlaku sa šećerom u prahu, vanile i krem maskarpone, mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Sastavite tortu od spanaća tako što naizmenično slažete koru i obilno mažete kremom, završavate kremom. Namažite tortu sa strane kremom u tankom sloju.
Odozgo dekorišite svežim voćem, borovnicama, malinama ili jagodama.
Vazdušasta torta od spanaća je gotova.