Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Vazdušasta torta od spanaća

Vazdušasta torta od spanaća

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Vazdušasta torta od spanaća2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
12
"Vazdušasta torta od spanaća sa belim kremom i svežim voćem!"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 200 g
  • ulje - 80 ml
  • sveže mleko - 80 ml
  • esencija vanile - 1 ampula
  • brašno - 200 g
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • spanać - 125 g, bejbi
  • za krem
  • slatka pavlaka - 200 ml, tečna
  • šećer u prahu - 80 g
  • krem maskarpone - 500 g
  • vanila - 2 kesice (po 2 g)
  • sveže voće - po vašem izboru
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte prosejano brašno i prašak za pecivo, dobro izmešajte.

U blender stavite opran i posušen spanać, sameljite ga.

Mikserom umutite jaja sa šećero da se dobije vazdušast krem. Dodajte ulje, sveže mleko i esenciju vanile, mešajte da se dobije homogena smesa. Dodajte brašno i spanać, izmešajte špatulčom da se dobije homogena glatka smesa.

Podelite testo na dva jednaka dela i ispecite dve kore u kalupu za torte prečnika 20 cm, obloženog papirom za pečenje, dok čačkalica ne bude suva.

Ostavite kore da se ohlade i pomoću nazubljenog noža i konca podelite na dva dela horizontalno (ukupno 4 kore).

Za krem u velikoj posudi pomešajte pavlaku sa šećerom u prahu, vanile i krem maskarpone, mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Sastavite tortu od spanaća tako što naizmenično slažete koru i obilno mažete kremom, završavate kremom. Namažite tortu sa strane kremom u tankom sloju.

Odozgo dekorišite svežim voćem, borovnicama, malinama ili jagodama.

Vazdušasta torta od spanaća je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: