Način pripreme
Najpre pripremite jabuke. Ja sam koristila domaće jabuke, zato ih nisam gulila. Izrendajte ih na krupno rende.
U odgovarajućoj posudi mikserom umutite belanca i eritritol u sneg.
Dodajte kiselo mleko i prašak za pecivo, sitni sir, suvi protien, ovsene mekinje, kikiriki puter, tahini od susama i čia semenke.
Dobro izmešajt emiskerom.
Na kraju dodajte izrendane jabuke i izmešajte.
Ostavite smesu da se odmori otprilike 10 minuta kako bi nabubrele mekinje i čia semenke i nakon toga je sipajte u odgovarajuću tepsiju sa nelepljivim zidovima ili koristite papir za pečenje.
Stavite tepsiju za paj u prethodno zagrejanu rernu na 175°C. Dobro bude kada je prvih 20 minuta pečenja sa ventilatorom, a nakon toga bez.
Pečenje pite sa jabukama obično traje otrpilike 35-40 minuta u zavisnosti od rerne i posude za pečenje koju koristite.
Pita sa jabukama i čia semenkama se seče, nakon što se ohladi, na 8 jednakih delova, svaki pod 1BPVM.
Po želji pospite eritritolom ili cimetom
Neka Vam je ukusno!