Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Pita sa jabukama i čia semenom po Zoni

Pita sa jabukama i čia semenom po Zoni

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Pita sa jabukama i čia semenom po Zoni
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 4
25/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Pita sa jabukama i čia semenkama se seče, nakon što se ohladi, na 8 jednakih delova, svaki pod 1BPVM. Po želji pospite eritritolom ili cimetom"

Potrebni sastojci

  • belanca - 6 komada
  • eritritol - 2 supene kašike
  • kiselo mleko - 220 g, 2%
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • protein - 24 g, suv
  • sitni sir - 56 g
  • ovsene mekinje - 76 g
  • kikiriki puter - 15 g
  • tahini od susama - 1 1/2 supena kašika
  • čia - 18 g
* merne jedinice

Način pripreme

Najpre pripremite jabuke. Ja sam koristila domaće jabuke, zato ih nisam gulila. Izrendajte ih na krupno rende.

U odgovarajućoj posudi mikserom umutite belanca i eritritol u sneg.

Dodajte kiselo mleko i prašak za pecivo, sitni sir, suvi protien, ovsene mekinje, kikiriki puter, tahini od susama i čia semenke.

Dobro izmešajt emiskerom.

Na kraju dodajte izrendane jabuke i izmešajte.

Ostavite smesu da se odmori otprilike 10 minuta kako bi nabubrele mekinje i čia semenke i nakon toga je sipajte u odgovarajuću tepsiju sa nelepljivim zidovima ili koristite papir za pečenje.

Stavite tepsiju za paj u prethodno zagrejanu rernu na 175°C. Dobro bude kada je prvih 20 minuta pečenja sa ventilatorom, a nakon toga bez.

Pečenje pite sa jabukama obično traje otrpilike 35-40 minuta u zavisnosti od rerne i posude za pečenje koju koristite.

Pita sa jabukama i čia semenkama se seče, nakon što se ohladi, na 8 jednakih delova, svaki pod 1BPVM.

Po želji pospite eritritolom ili cimetom

Neka Vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: