Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Pita»Ovčarska pita, balansirana po Zoni

Ovčarska pita, balansirana po Zoni

RumiRumi
Početnik
228506
Ovčarska pita, balansirana po Zoni
Fotografije: Rumi
1 / 2
03/02/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Recept za ovčarsku pitu je balansiran za 12 BPVM. Podelila sam na 4 komada po 3 BPVM svaki."

Potrebni sastojci

  • ćureće meso - 420 g, mleveno, 12 BP
  • pečurke - 180 g, 0.5 BV
  • luk - 60 g, 0.5 BV
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 65 g, 0.5 BV
  • grašak - 50 g, zamrznut, 0.5 BV
  • paprike - 70 g, crvena, 0.5 BV
  • paradajz - 50 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1/2 kašičice, sušeni, mrvljeni
  • majčina dušica - 1/3 kašičice, sušena
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 2 kašičice, 6 BM
  • prezle - 2 kašičice, 0.5 BV
  • crni biber
  • peršun - 1/2 vezice
  • Za krompir pire
  • krompir - 8 BV - 480 g
  • sveže mleko - 110 ml, 1/2 BPV
  • kravlji maslac - 2 kašičice, BM
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo sam napravila krompir pire tako što sam oljuštila krompir, naseckala sam ga na jednake komade i skuvala na pair u multikukeru Instant Pot na 10 minuta. Još vrućeg sam ga izgnječila gnječilicom. Stavila sam maslac, dodala sam sveže mleko i posolila po ukusu.

Zatim sam sitno naseckala povrće.

Zagrejala sam tiganj sa maslinovim uljem i propržila mleveno meso, pomešano sa malo vode dok se nije pretvorilo u mrve. Dodala sam povrće osim paradajza i grška i kuvala sam desetak minuta. Zatim sam dodala i njih.

Stavila sam i alevu papriku i sve ostale začine. Sipala sam 100 ml vode i kuvala još 5 minuta. Peršun sam ostavila za kraj, nakon što sam isključila ringlu.

Prebacila sam u tepsiju 20/12. Odozgo sam rasporedila krompir pire i posula sam prezlama.

Ukusnu ovčarsku pitu sam pekla na 180 stepeni otprilike 40 minuta ili dok ne porumeni.

Kao što vidite, recept za ovčarsku pitu je balansiran za 12 BPVM. Podelila sam na 4 komada po 3 BPVM svaki.

Probajte moju ovčarsku pitu, balansiranu po Zoni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: