Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Vinski kebab sa prazilukom i šargarepama

Vinski kebab sa prazilukom i šargarepama

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Vinski kebab sa prazilukom i šargarepama
Fotografije: Elitsa
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
5
"Toplo i zasitno jelo za celu porodicu Pogledajte kako da napravite ovaj ukusni vinski kebab"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • prazuluk - 1 struk
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 60 ml
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepe - 2 komada
  • belo vino - 200 ml
  • paradajz pire - 4 supene kašike
  • crni biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 kašičica
  • kumin
  • lovorov list - 3 komada
  • so
  • brašno - 3 supene kašike
  • peršun
  • Za garnirung
  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 3 šolje
  • maslac - 30 g
  • crni biber
  • limunov sok - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso se seče na zalogaje i stavlja se u šerpu sa vodom da se kuva dok ne bude polugotovo.

Praziluk, luk i beli luk se seckaju, sipa se ulje, dodaju se šargarepe iseckane na polumesece, dinstaju se dok ne omekšaju.

Nakon toga se dodaje meso i proceđenu bujon iz mesa, ukoliko je potrebno, dosipa se topla voda koliko je ptorebno da pokrijte proizvode, dodaje se lovorov list i kuvanje se nastavlja dok svinejtina ne bude gotova.

Dodaju se vino, paradajz pire i začini (aleva paprika, crni biber, so i čubar ako želite).

Vinski kebab se ostavlja da malo vri nekoliko minuta tako što se s vremena na vreme meša.

Brašno se razmuti sa hladnom vodom, temperira se i sipa se u jelo.

Posipa se peršunom.

Pirinač se kuva sa vodom i maslacem dok ne bude gotov, dodaje se limunov sok, posipa se crnim biberom i solju po ukusu.

Kebab se servira sa kuglom pirinča.

Vinski kebab sa prazilukom i šargarepama je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: