Način pripreme
Vinski kebab za ljubitelje iz bakine sveske.
Naseckajte svinjsku plećku na zalogaje, posolite i začinite crnim biberom.
U duboku šerpu stavite ulje i zagrejte na ringli. Stavite komade svinjskog mesa i zapržite uz periodično skidanje pene i mešajte dok ne počne da se prži i ostane samo na masnoći.
Luk i beli luk sitno naseckajte.
Kada meso počne da dobija zlatkastu boju, dodajte luk i beli luk, izmešajte, pržite nekoliko minuta dok ne omekša i stavite paradajz pire.
Kuvajte 5 minuta i sipajte vino. Izmešajte i ostavite da alkohol ispari. Na kraju sipajte mleveni paradajz, začinite solju, crnim biberom, zrnima pimenta, šećerom i lovorovim listom. Izmešajte, sipajte bujon i prebacite u dubok tiganj. Stavite jednu supenu kašiku maslaca i tepsiju pokrijte aluminijumskom folijom.
Stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 40 minuta dok svinjski kebab ne bude gotov.
Na kraju poslužite sa skuvanim pirinčem i svežim peršunom.
Kebab možete spremiti na mnogo načina, mi ćemo vam samo preporučiti da pogledate i naše druge recepte za kebab.