Način pripreme
U dubljoj posudi umutite jaja i dodajte malo po malo šećera, mešajući smesu mikserom.
Nakon što se smesa poveća u zapremini, dodajte brašno, ulje, prašak za pecivo i vanilu.
Mešajte smešu mehanički bez miksera. Podelite smesu na dva dela, u jedan stavite kakao prah.
Nauljite kalup za torte uljem i pospite ga brašnom.
Sipajte prvo belu smesu, zatim orahe i preko njih braon smesu.
Orahe zdrobite rukama na krupne komade, nemojte ih mleti - pustite da se orah oseti.
Kolač sa orasima se peče oko 50 minuta na 180 stepeni. Ako vam je rerna slaba - na 200 stepeni.
Da biste videli da li je kakao kolač pečen, ubodite tanku čačkalicu u njega. Ako na njoj nema lepljive smese, onda je kolač spreman.
Gotov kolač okrenite na poseban poslužavnik i pospite ga šećerom u prahu.
Poslužite parče domaćeg kolača sa kakaom i orasima iz 80-ih uz bezalkoholno piće ili čašu soka. Kolač je prelepa i divna uspomena iz našeg detinjstva!
Prijatno!