Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa sirupom»Preliveni kolač sa kiselim mlekom i slatkom

Preliveni kolač sa kiselim mlekom i slatkom

Preliveni kolač sa kiselim mlekom i slatkom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
14
"Kolač, spremljen za čas, se jede duplo brže, koliko god da vam se činilo nemoguće"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 15 ravnih kašika
  • brašno - 15 izvršitih kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica (10 g)
  • ulje - za mazanje posude za pečenje
  • za garniranje
  • kiselo mleko - 1 čaša (400 g)
  • slatko - po želji (od smokvi, jagoda, borovnica i dr.)
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu stavite jaja i šećer i promešajte dok ne pobele. Dodajte brašno i prašak za pecivo.

Namažite suvu i zagrejanu posudu za pečenje masnoćom. Sipajte smesu i pecite koru na 150 stepeni dok ne bude gotova.

Izvadite kolač i dok je još vruć polijte ga umućenim kiselim mlekom i ostavite oko 30 minuta da upije.

Nakon toga garnirajte preliveni kolač sa slatkom po želji.

Preliveni kolač sa kiselim mlekom i slatkom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: