Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Terijaki nudle sa pečurkama

Terijaki nudle sa pečurkama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Terijaki nudle sa pečurkama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Ako odlučite da eksperimentišete, oslonite se na ovaj ukusni azijski recept"

Potrebni sastojci

  • nudle - 400 g, japanske, pšenične
  • pečurke - 500 g, šitaki ili šampinjoni
  • susamovo ulje
  • tofu - oko 300 g
  • mladi luk
  • so
  • za sos
  • soja sos - ⅓ šolje
  • mirin - ⅓ šolje (japansko vino za kuvanje, donekle se može zameniti sa belim vinom u ovom slučaju)
  • voda - ⅓ šolje
  • pirinčano sirće - 1 ½ supene kašike
  • šećer - ¼ šolje
  • luk u granulama - ¼ kašičice
  • đumbir u prahu - ¼ kašičice
  • beli luk - 2 mala čena
* merne jedinice

Način pripreme

Nudle pripremamo prema uputstvima na pakovanju. Ocedimo, operemo hladnom vodom i pomešamo sa malo ulja da se ne zalepe.

Dok se nudle kuvaju prirpemamo sos. Sve sastojke za njega pomešamo u maloj šerpi i smesu stavljamo na vatru da provri.

Smanjujemo na manju temperaturu i ostavljamo oko 5 minuta da se zgusne. Nakon toga skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi, za to vreme će se još zgusnuti.

Tofu sečemo na kockice i u ugrejanom ulju sa svih strana propžimo u malo susamovog ulja i po želji malo soja sosa.

Pečurke sečemo na trakice i propžimo u ugrejanom ulju sa prstohvatom soli. Kad omekšaju dodajemo polovinu sosa. Kuvamo još nekoliko minuta da se ukusi pomešaju i skidamo sa vatre. Preostali sos pomešamo sa nudlama.

Nudle rasporedimo na porcije. Odozgo rasporedimo pečurke, togu i posipamo isečenim mladim lukom i susamom.

Terijaki nudle sa pečurkama su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: