Način pripreme
Nudle pripremamo prema uputstvima na pakovanju. Ocedimo, operemo hladnom vodom i pomešamo sa malo ulja da se ne zalepe.
Dok se nudle kuvaju prirpemamo sos. Sve sastojke za njega pomešamo u maloj šerpi i smesu stavljamo na vatru da provri.
Smanjujemo na manju temperaturu i ostavljamo oko 5 minuta da se zgusne. Nakon toga skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi, za to vreme će se još zgusnuti.
Tofu sečemo na kockice i u ugrejanom ulju sa svih strana propžimo u malo susamovog ulja i po želji malo soja sosa.
Pečurke sečemo na trakice i propžimo u ugrejanom ulju sa prstohvatom soli. Kad omekšaju dodajemo polovinu sosa. Kuvamo još nekoliko minuta da se ukusi pomešaju i skidamo sa vatre. Preostali sos pomešamo sa nudlama.
Nudle rasporedimo na porcije. Odozgo rasporedimo pečurke, togu i posipamo isečenim mladim lukom i susamom.
Terijaki nudle sa pečurkama su gotove.