Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb sa pet vrsta brašna

Hleb sa pet vrsta brašna

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Hleb sa pet vrsta brašna
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Za doručak, ručak i večeru sečemo po malo ovog domaćeg hleba i uživamo mnogo u njemu"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 60 g, pšenično
  • ražano brašno - 60 g
  • ovseno brašno - 60 g
  • belo brašno - 200 g + dodatno
  • bademovo brašno - 4 kašike, izvršite
  • kvasac - 18 g
  • so - 2 prstohvata
  • maslinovo ulje - 15 ml + za mazanje
  • voda - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Za spremanje ovog integralnog hleba, najpre rastvorite kvasac u blago toploj vodi. Dodajte 2-3 kašike belog brašna i ostavite da se aktivira deset minuta.

Pomešajte pet vrsta brašna sa solju, napravite udubljenje i sipajte unutra maslinovo ulje i kvasac. Zamesite i ako je potrebno, sipajte još vode ili brašna dok ne postignete meko testo.

Dodatno zamesite na radnoj površini posutoj brašnom. Oblikujte ražani hlepčić u željeni oblik. Namažite ga blago maslinovim uljem i stavite u prethodno namazan kalup. Ostavite ga da naraste.

Pecite domaći hleb 35 minuta na 200 stepeni ili dok se ne stvori korica.

Nakon što se ohladi, isecite hleb sa pet vrsta brašna na kriške i jedite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: