Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Posna čorba sa pasuljem u multikukeru

Posna čorba sa pasuljem u multikukeru

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Posna čorba sa pasuljem u multikukeru3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
8
"Multikuker može biti veoma koristan u pravljenju posne čorbe od pasulja"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 400 g
  • praziluk - 3 - 4 struka
  • paradajz - 200 g iz konzerve
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • ulje - 50 ml
  • nana - 1 prstohvat
  • čubar - 1 prstohvat
  • so - 1 ravna kašika
  • brašno - 2 kašike
  • nana - prilikom serviranja (peršun)
* merne jedinice

Način pripreme

Posna čorba sa pasuljem u multikukeru - veoma ukusna u vreme posta, na Badnje veče ili u bilo koje drugo vreme.

Pasulj se prethodno potopi 2-3 sata u vodi.

Stavite pasulj u posudu multikukera, zajedno sa vodom (2 prsta iznad pasulja) i pokrenite program BREW. Pustite da provri, pustite da se kuva 5 minuta.

Izvadite posudu, sipajte pasulj u cediljku i ocedite. Vratite ga u posudu i ponovo dodajte vodu. Ponovo pokrenite program BREW.

Preporučujem vam da dva puta promenite vodu u pasulju tako da nema nelagodnosti u stomaku! Ponovo promenite vodu, praziluk sitno iseckajte i lagano propržite sa masnoćom u multikukeru (program FRY).

Pospite alevu papriku i dodajte vrelu vodu (oko 2 i 1/2 litra). Vratite pasulj u multikuker i pokrenite program STEAM. Zatvorite poklopac. Ponovite program još jednom, ako vaš poasulj nije dovoljno skuvan. 15 minuta pre kraja postavljenog programa proverite da li je pasulj kuvan.

Kada je pasulj potpuno kuvan, dodajte pasirani paradajz, nanu i čubar. Ovaj pasulj ne treba mnogo začina, dovoljno je aromatičan! Tek sada dodajte so! Zatvorite poklopac da se kuva još 5 minuta.

Za to vreme umutite brašno sa malo hladne vode. Otvorite poklopac multikukera, probajte, posolite po potrebi i dodajte rastvoreno brašno za zgušnjavanje. Pustite da posni pasulj lagano provri dok se program ne završi.

Poslužite janiju od pasulja posutu seckanim zelenišem (vlasac ili peršun).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: