Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem Supe»Supa od Povrća»Posna čorba sa graškom i pečurkama

Posna čorba sa graškom i pečurkama

ZoriZori
Guru
7292375k215
Posna čorba sa graškom i pečurkama
Fotografije: Zori
1 / 5
11/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Otvaramo sezonu posnih ukusnih đakonija sa ovom aromatičnom posnom čorbom sa graškom i pečurkama"

Potrebni sastojci

  • grašak - 450 g, iz konzerve
  • pečurke - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • ulje - 6 kašika
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 6 kašika
  • biber
  • kumin
  • so - po ukusu
  • bosiljak - nekoliko svežih listova
  • krutoni - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi u ulju se izdinsta sitno isečen luk.

Dodaju se sitno isečena šargarepa i beli luk, nakon nekoliko minuta i pečurke, takođe isečene na sitno.

Nakon što se izdinstaju, dodaje se aleva paprika, brašno i paradajz pire, razređen u vrućoj vodi.

Nakon što sve provri, dodaju se grašak i još malo vruće vode, tek toliko da prekrije povrće.

Šerpa se poklapa i ringla se smanjuje. Jelo se ostavlja da se krčka oko pola sata.

Malo pre nego što je gotovo začinjava se solju, kuminom i biberom po ukusu, posipa se usitnjenim bosiljkom.

Sklanja se sa ringle i krem čorba od graška se pasira.

Krem čorba se servira posuta krutonima i listićima svežeg bosiljka.

Posna čorba sa graškom i pečurkama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: