Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Prolećno jelo sa kiseljakom i lobodom

Prolećno jelo sa kiseljakom i lobodom

Prolećno jelo sa kiseljakom i lobodom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ukusno prolećno pečeno jelo, pogodno za vegetarijance Jedite ga sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • kiseljak - 500 g i loboda
  • pečurke - 300 g
  • mladi luk - 1 vezica
  • pirinač - 1 1/2 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • za preliv
  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1 čaša (400 g)
  • brašno - 1 kašika
  • soda bikarbona - 1 prstohvat
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće i pečurke i isecite ih na odgovarajuće parčiće.

Zagrejte masnoću u rerni, dodajte pečurke i povrće i dinstajte kratko.

Operite pirinač i dodajte ga u posudu za pečenje. Kuvajte 5 minuta, mešajući. Začinite solju.

Dodajte tri šolje tople vode i promešajte. Kuvajte dok voda ne uvri i dok jelo ne ostane na masnoći.

Napravite prelive, muteći jaja i izmiksajte ih sa kiselim mlekom, brašnom i sodom.

Promešajte i prelijte pirinač. Pecite dok ne postane zlatasto. Pospite zapečeno jelo biberom.

Prolećno jelo sa kiseljakom i lobodom je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: