Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Krhke teleće šnicle sa lukom i vinom

Krhke teleće šnicle sa lukom i vinom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Krhke teleće šnicle sa lukom i vinom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
6
"Uživajte u ovim krhkim telećim šniclama sa lukom i vinom zajedno sa ukusnim svežim garnirungom"

Potrebni sastojci

  • teleće šnicle - 1 kg
  • sok od paradajza - 1/2 šolje
  • mladi luk - 5 strukova
  • crveno vino - 1 šolja
  • peršun - 3 strukja
  • maslinovo ulje - 1/2 šoolja ili ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Zapecite teleće šnicle u blago namazanom tiganju.

Isecite luk, peršun i majčinu dušicu na sitno i promešajte ih zajedno sa sosom i malo masnoće.

Poređajte šnicle u glinenu đuvečaru, pospite ih odozgo lukom i začinima i nastavite tako da ređate sastojke dok se ne potroše.

Između mesa stavite i nekoliko lovorovih listova.

Prelijte sve sastojke vinom i dolijte vodu.

Stavite đuvečaru u rernu na oko 2 sata na 120 stepeni.

Uživajte u ovim krhkim telećim šniclama sa lukom i vinom zajedno sa ukusnim svežim garnirungom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: