Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Domaće prlenke u tiganju

Domaće prlenke u tiganju

Mihaela StoyanovaMihaela Stoyanova
Početnik
6247
Domaće prlenke u tiganju
Fotografije: Veneta Kunova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Ni u najboljoj kafani ne mogu napraviti tako lepe prlenke"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g, prosejano
  • voda - 200 ml, mlaka
  • kvasac - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo kvasac sa mlakom vodom, izmešamo i ostavljamo na 2-3 minute da se aktivira.

Dodajemo so, šećer, ulje i postepeno brašno.

Mesimo meko testo i ostavljamo da nadođe otprilike 40 minuta.

Već nadošlo testo delimo na 6 komada loptica jednake veličine. Svaku razvijamo u koru, mažemo kravljim maslacem (po želji možemo da pospemo sirom ili kačkavaljem), uvijam u rolat, posle u puža i ponovo razvijam.

Gotovu prlenku pečem u zagrejanom suvom teflonskom tiganju.

Kada je gotovo, po želji može da se namaže pastom od belog luka ili belim lukom u prahu.

Prijatno sa Domaćim prlenkama u tiganju! Jedite dok je još topla i aromatična.

Na isti način možete spremiti prlenke sa kačkavaljem i prlenke sa sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: