Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Meze»Mini riblji specijaliteti od oslića

Mini riblji specijaliteti od oslića

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Mini riblji specijaliteti od oslića
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Ovo brzo i ukusno riblje predjelo obavezno poslužujem sa majonezom - savršena kombinacija za ove riblje mafine"

Potrebni sastojci

  • oslić - 230 g, 2 fileta bez kože i kostiju
  • jaja - 1 komad, XL
  • kisela pavlaka - 30 g
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • crni biber - 2 prstohvata
  • paradajz pasta - 25 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica, ravna
  • peršun - strukići, za ukras i svežinu
  • čili sos - nekoliko kapljica
  • majonez - za posluživanje (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Oslić se samelje u riblje mleveno meso i pomeša se sa umućenim jajetom, kiselom pavlakom, praškom za pecivo, solju, crnim biberom, paradajz pastom i nekoliko kapljica čili sosa.

Dobro se izmeša dok ne postane homogeno.

Smesa se raspoređuje u silikonske kalupčiće za mafine koji se pokrivaju/zavijaju streč folijom. Stavljaju se u uređaj za kuvanje na pari i kuvaju se tačno 25 minuta. Nakon toga se vade iz uređaja i ostavljaju se da se ohlade (može i da se ne čeka da se u potpunosti ohladi).

Ako nemate uređaj za kuvanje na pari, ispecite riblje meze u zagrejanoj rerni na 180 °C dok ne uhvati zlatkastu koricu (tada ih ne uvijajte u providnu foliju, može u aluminijumsku ili ništa). Definitivno postaju mnogo sočniji kada su na pari, treba da napomenem.

Izvadite iz kalupčića i poređajte riblje mafine u elegantne tanjiriće za predjelo. Odozgo kapnite čili sos i ukrasite svežim listićima peršuna.

Ovo brzo i ukusno predjelo obavezno poslužujem sa majonezom - savršena kombinacija.

Prijatno sa mojim mini ribljim specijalitetima od oslića!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: