Način pripreme
Oslić se samelje u riblje mleveno meso i pomeša se sa umućenim jajetom, kiselom pavlakom, praškom za pecivo, solju, crnim biberom, paradajz pastom i nekoliko kapljica čili sosa.
Dobro se izmeša dok ne postane homogeno.
Smesa se raspoređuje u silikonske kalupčiće za mafine koji se pokrivaju/zavijaju streč folijom. Stavljaju se u uređaj za kuvanje na pari i kuvaju se tačno 25 minuta. Nakon toga se vade iz uređaja i ostavljaju se da se ohlade (može i da se ne čeka da se u potpunosti ohladi).
Ako nemate uređaj za kuvanje na pari, ispecite riblje meze u zagrejanoj rerni na 180 °C dok ne uhvati zlatkastu koricu (tada ih ne uvijajte u providnu foliju, može u aluminijumsku ili ništa). Definitivno postaju mnogo sočniji kada su na pari, treba da napomenem.
Izvadite iz kalupčića i poređajte riblje mafine u elegantne tanjiriće za predjelo. Odozgo kapnite čili sos i ukrasite svežim listićima peršuna.
Ovo brzo i ukusno predjelo obavezno poslužujem sa majonezom - savršena kombinacija.
Prijatno sa mojim mini ribljim specijalitetima od oslića!