Način pripreme
Sočivo potopite prethodne noći ili u toplu vodu nekoliko sati ranije.
Luk isecite sitno, pečurke krupnije, a beli luk, mirođiju i peršun iseckajte. Spanać operite i iskidajte.
U ugrejnom ulju prorpržite luk sa pečurkama. Kad luk omekša, dodajte beli luk sa majčinom dušicom i mleveni kojrijander.
Dodajte sočivo, bujon od povrća, kari, kurkumu i vodu. Ostavite da provri supa sa leblebijama, nakon toga smanjite i kuvajte dok sočivo ne omekša
Onda dodajte crveni pasulj, leblebije, spanać. fidu, mirođiju i peršun.
Ostavite supu sa mahunarkama dok sočivo ne bude gotovo, dok fina i zeleniš ne omekšaju. Začinite solju i biberom po ukusu.
Prilikom serviranja arapske supe Aš Rešte sa leblebijama i spanaćem možete staviti malo soka od limuna.