Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od belog luka»Arapska supa sa belim lukom

Arapska supa sa belim lukom

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Arapska supa sa belim lukom
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Nepretenciozna i ekonomična supa od belog luka koja će vas zaštititi od virusa..."

Potrebni sastojci

  • beli luk - 6 čenova
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • stari hleb - 2 kriške
  • so
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • jaja - 1 komad
  • pileći bujon - 0, 500 ml ili bujon od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeni čenovi belog luka se iseku na kriške i kratko se stave u zagrejano maslinovo ulje, oko 20 sekundi da puste aromu.

Zatim dodajte sitno izmrvljene kriške hleba i neprestano mešajte još minut. Dodajte alevu papriku i so. Hleb se može iseći na kockice.

Zalije se vrelim bujonom. Kuvajte pet minuta.

Jaje se lagano umuti i ubacuje u vrelu supu dok ne postane u koncima.

Nakon nekog vremena, supa je spremna.

Na vrh se može dodati zagrejano maslinovo ulje.

Ukusno. Iako ovakva čurba nije tipična za našu kuhinju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: