Način pripreme
Očistite filete od losos pastrmke od kostiju i krljušti, operite i dobro osušite. Isecite filete popreko na komade. Začinite sokom od limuna, solju i biberom.
Potopite svaki file u prethodno umućeno belance i nakon toga u brašno. Otresite višak brašna. Pržite dok se ne dobije lepa zlatna boja, u prethodno ugrejanom ulju.
Pripremite krompir, tako što ga oljuštite i isečete poprečno na tanke kriške, nemojte do kraja. Ugrejte ulje u iganju i pržite krompir sa svake strane dok ne dobije zlatnu boju oko 15 minuta. Ugrejte rernu na 200 stepeni.
Stavite krompir u pleh sa malo ulja. Posebno pomešajte pavlaku i pileći bujon. Začinite solju i biberom. Prelijte krompir i pospite parmezanom. Pecite u rerni oko 45 minuta. Servirajte pohovanu ribu sa krompirom.