Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pohovani file od losos pastrmke sa krompirom i pavlakom

Pohovani file od losos pastrmke sa krompirom i pavlakom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pohovani file od losos pastrmke sa krompirom i pavlakom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
2
"Ukusan izazov i veoma efikasan predlog, specijalno za vas"

Potrebni sastojci

  • losos pastrmka - 1 komad
  • brašno - 4 - 5 supenih kašika
  • belanca - 1 komad
  • so
  • biber
  • sok od limuna
  • ulje - za prženje
  • za krompire sa pavlakom
  • krompir - 5 komada, srednje veličine
  • pavlaka za kuvanje - 150 ml
  • bujon - 200 ml, pileći
  • ulje - za prženje
  • parmezan - 4 - 5 kašičice
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite filete od losos pastrmke od kostiju i krljušti, operite i dobro osušite. Isecite filete popreko na komade. Začinite sokom od limuna, solju i biberom.

Potopite svaki file u prethodno umućeno belance i nakon toga u brašno. Otresite višak brašna. Pržite dok se ne dobije lepa zlatna boja, u prethodno ugrejanom ulju.

Pripremite krompir, tako što ga oljuštite i isečete poprečno na tanke kriške, nemojte do kraja. Ugrejte ulje u iganju i pržite krompir sa svake strane dok ne dobije zlatnu boju oko 15 minuta. Ugrejte rernu na 200 stepeni.

Stavite krompir u pleh sa malo ulja. Posebno pomešajte pavlaku i pileći bujon. Začinite solju i biberom. Prelijte krompir i pospite parmezanom. Pecite u rerni oko 45 minuta. Servirajte pohovanu ribu sa krompirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti