Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»File amura sa krompirom i šargarepom

File amura sa krompirom i šargarepom

TemenuzhkaTemenuzhka
Početnik
340
File amura sa krompirom i šargarepom
Fotografije: Temenuzhka
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Evo kako da ugodite deci i odraslima kod kuće - jednim ukusnim ribljim filetima sa garnirugnom"

Potrebni sastojci

  • amur - 1 kg, fileti
  • mladi krompir - 1 kg
  • mladi beli luk - 2 struka
  • šargarepa - 2 komada, velika
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 100 ml
  • mirođija - 1/2 vezice, sveža
  • so - 1 kašika
  • bosiljak - 1 prstohvat, suvi
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Riblji fileti se odmrznu i začinjavaju sa malo soli, bibera, bosiljka i ulja, ostavljaju se tako da odstoje oko sat.

Krompir se opere, očisti i iseče na šajbne, ako je veliki, ako je sitan, može da ostavi ceom.

Šargarepe i luk se takođe očiste i iseku na šajbne, iseče se i mladi beli luk i mirođija.

Promeša se sve zajedno i začinjava se sa malo soli i ulja.

Poređa se u veliku pravougaonu posudu za pečenje (ja koristim duboki pleh od rerne) u sredini se stavlja amur i sa dve strane krompir.

Porkiva se folijom i riba se peče u rerni oko 40 minuta.

Na 180 stepeni na drugom nivou rerne, posle se otvara i podiže jedan novi na gore i peče se još 10 minuta na 240 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: