Način pripreme
Pripremamo krem tako što mešamo žumanca, šećer, skrob i malo svežeg mleka sa ukupnom količinom 500 ml vanile.
Ostalo mleko stavljamo u kaserolu i kada se zagreje u tankom mlazu, sipamo smesu od jaja.
Neprestano mešamo dok se ne zgusti. Kada se skine sa ringle, dodajemo maslac i ostavljamo krem da se u potpunosti ohladi.
Pavlaku mutimo mikserom. Jednu trećinu nje dodajemo u ohlađeni krem.
Stavljamo providnu foliju u posudu u kojoj ćemo praviti kolač kako bismo mogli nakon toga lako da ga izvadimo i okrenemo.
Ja koristim duguljast kalup za kolač/hleb.
Dodatno natopimo piškote svežim mlekom u koje po želji možete dodati šećer, aromu ili neki liker.
Ređamo tako što stavljamo sloj piškota i sloj krema. Ponovo uvijamo folijom i stavljamo u frižider na nekoliko sati.
Nakon toga okrećemo tortu sa piškotama, premazujemo ostalom pavlakom u koju smo dodali i slatko.
Piškotino oblikujemo sa šarma po izboru i dekorišemo svežim voćem i orašastim plodovima.