Piškotino

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Piškotino3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Piškotino - nova omiljena poslastiva mališana i mame"

Potrebni sastojci

  • piškote - 1 pakovanje
  • pavlaka - 200 ml, slatka
  • sveže mleko - 500 ml (+100 ml, za topljenje)
  • žumanca - 2 komada
  • šećer - 80 g
  • brašno - 50 g ili skrob
  • kravlji maslac - 20 g
  • vanila
  • slatko od šumskog voća - 3 supene kašike, maline ili drugo
  • maline - sveže ili zamrznute
  • pistaći - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremamo krem tako što mešamo žumanca, šećer, skrob i malo svežeg mleka sa ukupnom količinom 500 ml vanile.

Ostalo mleko stavljamo u kaserolu i kada se zagreje u tankom mlazu, sipamo smesu od jaja.

Neprestano mešamo dok se ne zgusti. Kada se skine sa ringle, dodajemo maslac i ostavljamo krem da se u potpunosti ohladi.

Pavlaku mutimo mikserom. Jednu trećinu nje dodajemo u ohlađeni krem.

Stavljamo providnu foliju u posudu u kojoj ćemo praviti kolač kako bismo mogli nakon toga lako da ga izvadimo i okrenemo.

Ja koristim duguljast kalup za kolač/hleb.

Dodatno natopimo piškote svežim mlekom u koje po želji možete dodati šećer, aromu ili neki liker.

Ređamo tako što stavljamo sloj piškota i sloj krema. Ponovo uvijamo folijom i stavljamo u frižider na nekoliko sati.

Nakon toga okrećemo tortu sa piškotama, premazujemo ostalom pavlakom u koju smo dodali i slatko.

Piškotino oblikujemo sa šarma po izboru i dekorišemo svežim voćem i orašastim plodovima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: