Način pripreme
Brašno 20 g + 2 kašičice šećera + 100 ml svežeg mleka se pomeša i stavlja se na ringlu. Veoma kratko se kuva da postane gusto kao krem.
Ostavlja se sa strane. Drugi deo od 160 ml mleka se dodaje kvasac i deo brašna. Meša se i ostavlja se na toplom da se aktivira kvasac.
Nakon otprilike 20 minuta dodaje s kuvani krem, jaje i ostalo brašno i mesi se meko teso. Dodaje se istopljeni kravlji maslac i mesi se da ga upije testo.
Pokriva se krpom i ostavlja se na sat vremena da naraste.
Gotovo testo se deli na 8 jednakih delova. Oblikuju se u male pogače.
Svaka pogača se razvija u pravougaonik. Maže se ostalim kravljim maslacem. Posipa se smeđim šećerom i cimetom.
Preklapa se po dužini do sredine. Druga strana se preklapa preko prve.
Dobija se jedan uži pravougaonik. Uvija se u rolat kao kiflica.
Ređa se u tepsiju sa papirom na rastojanje. Raste otprilike 20 minuta.
Premazuju se umućenim žumancem i japanske kiflice hokaido se peku na 180°C dok ne budu gotove.