bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Slatka Testa»Kiflice»Japanske kiflice hokaido

Japanske kiflice hokaido

Japanske kiflice hokaido
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 4
23/03/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema90 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno130 min.
Porcije8
"Da li ste znatiželjni da saznate kako Japanci pripremaju svoje tradicionalne kiflice hokaido - evo vam recept"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno 20 g + 2 kašičice šećera + 100 ml svežeg mleka se pomeša i stavlja se na ringlu. Veoma kratko se kuva da postane gusto kao krem.

Ostavlja se sa strane. Drugi deo od 160 ml mleka se dodaje kvasac i deo brašna. Meša se i ostavlja se na toplom da se aktivira kvasac.

Nakon otprilike 20 minuta dodaje s kuvani krem, jaje i ostalo brašno i mesi se meko teso. Dodaje se istopljeni kravlji maslac i mesi se da ga upije testo.

Pokriva se krpom i ostavlja se na sat vremena da naraste.

Gotovo testo se deli na 8 jednakih delova. Oblikuju se u male pogače.

Svaka pogača se razvija u pravougaonik. Maže se ostalim kravljim maslacem. Posipa se smeđim šećerom i cimetom.

Preklapa se po dužini do sredine. Druga strana se preklapa preko prve.

Dobija se jedan uži pravougaonik. Uvija se u rolat kao kiflica.

Ređa se u tepsiju sa papirom na rastojanje. Raste otprilike 20 minuta.

Premazuju se umućenim žumancem i japanske kiflice hokaido se peku na 180°C dok ne budu gotove.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: