Način pripreme
Suvi kvasac pomešajte sa toplim svežim mlekom sa 1 kašikom šećera i ostavite 10 minuta da naraste.
U sredini isipajte brašno, dodajte ulje, maslac (da bude mekan), prstohvat soli, preostali šećer i jaja, tako da odvojite 1 žumance za premazivanje.
Dobro promešajte viljuškom, zamesite srednje meko testo, koje se ne lepi.
Stavite testo, pokriveno folijom, na toplo mesto oko sat vremena, da naraste. Zatim razvijte pravougaonu koru debljine 0.5 mm.
Premažite smesu od sitnog sira i slatka od malina, pa preko posipajte narendanu koru limuna. Uvijte u rolat i nožem isecite kiflice debljine 2 prsta.
Poređajte na papir za pečenje. Ostavite da naraste oko 20 minuta, pa premažite umućenim žumancetom i sa malo ulja.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Poslužite uz toplu šolju kafe ili čaj.
Veoma ukusna i neverovatno dobra kombinacija. Vurda se često koristi u estonijskoj kuhinji, uživajte!