Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Pužići»Kiflice na estonijski način

Kiflice na estonijski način

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4879k400
Kiflice na estonijski način
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
22/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Neverovatno ukusna i mirisna kombinacija arome i ukusa, koja će vas odmah osvojiti"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 150 ml, toplo
  • šećer - 2 kašike
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • ulje - 2 kašike
  • maslac - 1 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 450 - 500 g
  • jaja - 2 komada, bez 1 žumanceta
  • nadev
  • slatko od malina - 4 kašike
  • sitan sir - 2 kašike
  • kora limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Suvi kvasac pomešajte sa toplim svežim mlekom sa 1 kašikom šećera i ostavite 10 minuta da naraste.

U sredini isipajte brašno, dodajte ulje, maslac (da bude mekan), prstohvat soli, preostali šećer i jaja, tako da odvojite 1 žumance za premazivanje.

Dobro promešajte viljuškom, zamesite srednje meko testo, koje se ne lepi.

Stavite testo, pokriveno folijom, na toplo mesto oko sat vremena, da naraste. Zatim razvijte pravougaonu koru debljine 0.5 mm.

Premažite smesu od sitnog sira i slatka od malina, pa preko posipajte narendanu koru limuna. Uvijte u rolat i nožem isecite kiflice debljine 2 prsta.

Poređajte na papir za pečenje. Ostavite da naraste oko 20 minuta, pa premažite umućenim žumancetom i sa malo ulja.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta, dok ne dobije zlatnu boju. Poslužite uz toplu šolju kafe ili čaj.

Veoma ukusna i neverovatno dobra kombinacija. Vurda se često koristi u estonijskoj kuhinji, uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti