Način pripreme
U umućena jaja i šećer dodajte ulje, brašno, kiselo mleko sa sodom, vanilom i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Dobijeno testo podelite na dva dela i ispecite obe kore u pravougaonoj tepsiji.
Da biste prelili kolačiće, napravite sirup tako što stavite vodu da uzavri i dodajte šećer. Kuvajte otprilike 5 minuta. Ohladite kore, naseckajte na pravougaonike i zalijte ušećerenim sirupom.
Pavlaka /suva/ i sveže mleko se mute dok se ne dobije jednaka i glatka smesa.
Nakon toga se stavlja kisela pavlaka i muti se dok se ne dobije vazdušasta smesa. Slepite kolačiće sa njom.
Špricajte ostali krem po njima i zalijte slatkom od malina.
Deserte ostavite da se ohlade i da upiju sirup na nekoliko sato.
Sočni kolačići sa pavlaku i slatkom od malina su gotovi.