Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Škampi sa limunom

Škampi sa limunom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Škampi sa limunom
Fotografije: Anonymous
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Sjajni škampi sa aromom belog luka i limuna Servirajte sa ohlađenim belim vinom i uživajte"

Potrebni sastojci

  • škampi - 500 g
  • limun - 2 komada
  • maslinovo ulje - 4 - 5 kašika
  • peršun - 1/4 vezice
  • beli luk - 5 - 6 ćenova
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Škampi se operu i očiste.

Stavljaju se u tiganj sa nelepljivim dnom zajedno sa očišćenim i isečenim belim lukom i maslinovim uljem.

Poklapaju se poklopcem i kuvaju se na tihoj vatri dok ne promene svoju boju. Treba da se mešaju i okreću često.

Oko minut pre nego što se sklone sa ringle u škampe se dodaju sok od dva limuna i isečen peršun.

Sve se meša.

Škampi sa limunom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: