Način pripreme
Luk se nasecka na polumesece i dinsta se na maslinovom ulju. Dodajte paprike naseckane na trake, nakon toga i naseckane kockice tikvica.
Poklopite tiganj i dinstajte periodično mešajući dok povrće ne bude gotovo. Posolite i začinite crnim biberom i ostavite da se malo ohladi.
Jaja umutite i u njih dodajte sir i pavlaku. U prethodno nauljenu tepsiju stavite prvo jednu koru, namažite je maslinovim uljem, pokrijte drugom korom, ponovo je namažite masnoćom, pokrijte drugom korom, ponovo je namažite masnoćom i na kraju stavite i treću koru.
Stavite polovinu smese od povrća, a zatim i polovinu smese od jaja i na kraju pokrijte drugom polovinom smese od povrća.
Pospite naseckanim maslinama, ostalom smesom od jaja i pospite izrendanim kačkavaljem. Pokrijte pitu sa druge tri kore premazujući svaku koru.
Pitu pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.
Moja pita od povrća je gotova.