Način pripreme
Izvadite maslac iz frižidera barem na sat vremena, pre nego krenete sa pravljenjem ovih keksića. Treba da bude meko.
Maslac stavite u posudu i umutite ga mikserom.
Nakon toga dodajte jedno za drugim šećer u prahu, vanilu i ulje.
Nastavite mućenje mikserom.
Čim se dobije gladak krem, počnite da dodajete kokosovo brašno, kukuruzni skrob i na kraju brašno, u početku mešajući špatulom.
Na kraju rukama domesite testo od maslaca za keksiće.
Tepsiju rerne obložite papirom za pečenje i uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni.
Od testa oblikujte male kuglice veličine oraha, blago ih spljeskajte između svojih dlanova.
Poređajte keksiće u tepsiju na rastojanje jedan od drugog da se ne bi slepili prilikom pečenja i stavite da se peku otprilike 15 minuta dok blago ne porumene.
Gotove keksiće izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade u tepsiji.
Dok su topli, mnogo su krhki i ne preporučujem vam da ih premeštate.
Čim se ohlade, istopite čokoladu u posudi na vodenoj pari tako što dodate u nju sveže mleko i ulje.
Izmešajte i čim se dobije gladak ganaš, umočite svaki keksić prvo u čokoladu, a zatim u kokosovo brašno.
Polovinu sam umočila u belu čokoladu, a ostale u crnu.
Od ove količine sastojaka napravila sam otprilike 40 komada kokos poslastica.
Poređajte božićne kolačiće ponovo u tepsiju kako bi se čokolada stegnula i nakon toga možete uživati u njima.
Svetli i slatki praznici sa Božićnim kokos keksićima!