Način pripreme
Karfiol iskidamo na ružice. Nakon toga začinimo solju, biberom, kurkumom i maslinovim uljem. Mešamo lepo i pečemo u air fryer-u 5 minuta na programu roast - 190 stepeni.
Nakon toga ostavljamo da se ohladi. Na kraju, pečeni karfiol sitno iseckamo. Uz pomoć ručnog secka. Karfiol ne treba da bude samleven, nego da ima mrvice sitne. Na jednoj od slika sam pokazala kako izgleda gotova smesa.
Pečurke sitno iseckamo i pomešamo sa malo maslinovog ulja. Pečemo u air fryer-u 5 minuta na programu roast - 180 stepeni. Nakon toga dodajemo u karfiol.
Na kraju isečemo mladi luk i dodajemo. Smesu začinimo solju i biberom po ukusu.
Uzimamo list kupusa i stavljamo nadev, uvijamo sarme. Gotove sarme namažemo maslinovim uljem i biberom. Pečemo na programu roast. Prvo 10 minuta sa jedne strane na 185 stepeni. Nakon toga okrećemo i pečemo još 10 minuta, poslednjih 5 minuta pojačavamo na 190 stepeni.
Keto posne sarme u air fryer-u možete servirati za Badnje veče.